Урна за кремацияВ случай, че вие или покойният ваш близък човек е решил да бъде кремиран, то ще се нуждаете от урна за пепел на покойник, в която да бъде съхранена пепелта от тленните му останки.

Изборът на урна за пепел на покойник е важен поради простата причина, че тя ще съхранява останките и спомена за него от този момент нататък.

Това прави този избор сложен и изискващ нужното време, в което близките да обмислят и решат на какъв модел ще се спрат.

Погребална агенция Омега предлага богат каталог с урни, като цената зависи от следните характеристики:

 • материал на разботка
 • цвят
 • с или без орнаменти
 • уникален дизайн
Желаете ли да поръчате урна?
Можем да ви предложим подробен каталог с различни по форма, размер и вид урни на топ цени.

От какви материали се изработват урните

Траурна агенция „Омега“ предлага няколко материали, от които изработва нашите урни:

 • Дърво;
 • Мрамор;
 • Керамика;
 • PVC;
 • Както и такива с LED осветление.

Независимо от материала, ние ви обещаваме качествена изработка и стилен дизайн.

В какъв цвят може да поръчате урна

На практика във всякакъв. Основните цветове, в които предлагаме продуктите си, са черно, бяло, бордо и металик, но в зависимост от материала, цветът може да е всякакъв.

Всичко зависи от избора на близките на покойника. Предлагаме възможност за изработка по поръчка със специално избран цвят.

Скъпа ли е една урна

Зависи от разбиранията за скъпо. Урната за пепел на покойник е сходна с функцията, която изпълнява и един ковчег, тъй като ще съхранява останките на покойника. За разлика от ковчезите, обаче, урните изискват много по-малко материал за изработка, което значително сваля цената.

В крайна сметка тя зависи от материала за изработка, като логично мраморните урни са с най-висока цена, а дървените с най-ниска.

Можем ли да изберем дизайна

Това със сигурност е едно от най-важните неща при избора на една урна и отговорът със сигурност положителен.

Урните за погребение, които траурна агенция „Омега“ предлага, са изработени в най-различни дизайни и форми, от стандартни обли форми, до всякакви фигури, включително кръстове, различни цени според видовете, ковчежета и други.

В погребалните агенции може да откриете възможно най-разнообразни урни като форма, цвят, големина, дизайн, луксозни модели и т.н. Имате възможност да предоставите дизайн, въз основа на който да бъде създадена специална урна за вас. Материалът, от който се изработват урните също е изключително контрастен - дърво, керамика, мрамор и т.н.

Урните могат да бъдат възможно най-разнообразни от гледна точка на форма, цвят, дизайн, поради което няма стандартизация на размерите. Може да разгледате наличните урни в каталога на траурната агенция и да изберете някоя от тях. Другият вариант е да бъде направена чрез индивидуална поръчка и по ваш дизайн с размери, които вио определите.

Цената на една траурна урна зависи от няколко компонента и те са:

 • Какъв е материалът, от който е изработена;
 • Какви са размерите;
 • Желан цвят на урната;
 • Срок за изработка при индивидуален дизайн.

След като тялото на покойника е изгорено, събраната пепел се поставя в избрана урна. След това тази урна може да вземете със себе си и да я съхранявате на място по ваш избор. Другият вариант е да наемете урнова ниша в гробищния парк, където да се съхранява.

Ако я съхранявате в урнова ниша, заплащате наем за определен период от време.

Ако вземете със себе си урната с цел да я съхранявате в своя дом или на друго подходящо място, трябва да бъдете внимателни къде я поставяте, за да не бъде случайно бутната и да се счупи насред любимия ви килим. Също така някои хора разпръскват праха на починалия над неговото любимо място приживе.

4.32 / 178
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.