Нуждаете се от некролог, който да извести тъжната вест за ваш починал роднина? Искате оригинално и чувствено послание с красив дизайн? Нуждаете се от помощ при изработката на некролога?

Траурна агенция „Омега“ предлага богата гама от дизайни, оформления и послания, между които може да избирате, докато не попаднете на точното за вас.

Какви некролози предлагаме?

В офиса ни може да откриете каталог с цени на некролози, които включват шаблони:

 • черно бели без снимка - 1 брой за 1 лев, а всеки следващ за 0,50 лв.
 • черно бели със снимка - 1 брой за 1,50 лв, а всеки следващ за 0,75 лв.
 • цветни със снимка - 1 брой за 2 лв, а всеки следващ за 1,50 лв.
 • луксозен вариант - 1 брой за 3 лв

Предлагаме напечатване и ламиниране на некролозите.

При желание от ваша страна можем да организираме доставка на некролозите до посочен адрес.

Нуждаете ли се от изработка на некролози?
Очакваме да се свържете с нас, за да уточним вида и количеството на некролозите.

 

Какво трябва да знаем при направата на некролог

Изработката на некролог не е сложна, но тя се прави според някои определени правила, които е добре да се спазват. На следващите редове ще научите най-важното, в случай, че се налага да поръчате некролог при загубата на близък човек.

1. При смъртта на човека

При смъртта на близък човек първият некролог се издава веднага след кончината му. Това обикновено се предлага като услуга от всяка една траурна агенция и влиза в комплексната цена, която плащаме за погребалната церемония.

2. Периодичност

Издаването на некролог се прави при строго определени дни от смъртта на човека. Както вече споменахме, първият некролог се прави незабавно след смъртта. След това се поставя некролог за 40 дни, след това на 3 месеца, на 9 месеца и на година. След това се честват годишнините от смъртта на човека.

3. Как трябва да изглежда

По правило се спазват някои особености при начина на изработка на некролозите. Ако не сте запознати, погребалната агенция със сигурност ще ви подскаже, че грешите по отношение на нещо. Така например първия некролог се прави без снимка и това остава така до 40-тия ден включително, когато се организира помен-панихида.

4. Текст

Върху некрологът винаги се изписва послание. Това обикновено са съвсем кратни стихове, които могат да са с едно или две изречения или нещо, което са написали близките на починалия човек.

Обикновено се казва нещо, което изразява скръбта и тъгата от загубата на човека. Може да се постави декоративен кант, да се използват различни типове шрифт, както и да се изрисува декорация с цветя например.

5. Информация за починалия

Обикновено се изписват трите имена на починалия, кога е роден и кога е починал. Отбелязва се времето, което е изминало от смъртта, тоест по какъв повод е поставен некролога.

6. Къде се поставя

Обикновено некрологът се поставя на места, които се свързват със смъртта на човека, като например в близост до дома му, до работното място или другаде, където е обичал да ходи по една или по друга причина.

Защо е важно да има некролози

Той е един от най-важните документи при организацията на едно погребение. Чрез него скръбната вест достига до повече хора.

Некрологът се издава веднага след погребението, като в първите 40 дни той трябва да бъде без снимка. Едва след 40-ия ден се издава некролог, който е със снимка на покойника.

Колко струва

Документ от този тип не е особено скъп, но е важно кой го изработва и как. Ако поръчате некролог от погребална агенция, то със сигурност той ще ви излезе по-скъпо, отколкото ако си го направите сами.

В същото време, една траурна агенция има възможност за по-професионална изработка на некролог, така че ако не сте уверени, по-добре се доверете на услугите на погребална агенция.

В случай, че решите да използвате услугите на агенция за изработването на некролози, може да получите отстъпка при пакетна поръчка.

Защо да изберете траурна агенция „Омега“

Изработка на некролози в СофияНие предлагаме огромна вариация от дизайни и послания за изработка на некролози. При нас ще откриете точното послание, което да отрази скръбта на вас и вашите близки, в същото време отправяйки запомнящо се послание към паметта на вашия починал скъп човек.

Ние знаем, че в подобен момент на тъга и скръб, със сигурност последното нещо, за което ще си мислите, е какво послание да отправите към другите хора. В същото време знаем, че вие държите на това любимият ви човек да бъде запомнен като такъв, какъвто е бил – един достоен и прекрасен човек.

Поради това ние се ангажираме да го представим по този начин, за да може вие да се фокусирате върху неговата памет и това, което ви е оставил като спомен.

Доверете се на траурна агенция OmegaFuneral.com – ние ще се погрижим за дребните, но важни детайли, без значение дали планирате кремиране или класическо погребение на вашите скъпи близки.

Много хора напоследък забравят или по някаква причина не желаят да поставят некролози на своите близки, считайки, че това е твърде старомодно и по някакъв начин не се “връзва” с техните разбирания. Този начин на мислене обаче не е много правилен, тъй като некрологът има и много предназначения.

Некрологът има изключително важно информационно значение, като той има за задача да оповести на приятели, познати и съседи скръбната вест, че е починал човек, който те познават. Много хора научават за смъртта на познатите именно от това скръбно послание.

Има няколко варианта за това откъде да вземете нужнит енекролози:

 • Използвате шаблон от интернет или сами си правите некролог, който разпечатвате;
 • Свързвате се с ваш познат или роднина, който да се погрижи да ви осигури некролозите;
 • Посещавате траурна агенция или се свързвате по телефона с цел да ви осигури нужното.

Некрологът е задължителен атрибут при смъртта на човек, както и на определени дни след смъртта му, например при извършване на помен и панихида. Обикновено некролози се осигуряват на 40-тия ден след смъртта, след 6 месеца, след година и за всяка следваща.

Цените са разнообразни, тъй като съществуват различни варианти за създаването на некролога:

 • Използване на шаблон или създаване на уникален дизайн;
 • Печатане с черно-бяла снимка или с цветна;
 • Количество на некролозите;
 • Създаване на луксозни и ламинирани варианти.

Както в интернет, така и на място в траурните къщи, агентите разполагат с каталози и готови шаблони, в които може да се изпищат само имената и датите на починалото лице. Напълно възможно е роднините да поискат да създадат уникален дизайн на некролога със собствен текст и детайли.

В моментите, когато нямате възможност, лично да се снабдите с необходимите некролози, има възможност да ги поръчате да бъдат доставени до посочен адрес. В този случай ще заплатите допълнително куриерска такса.

4.45 / 170
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.