Искате ли да осигурите красив паметник, достоен за вашия любим човек, който вече е напуснал този свят? Трябва ли ви място, което ще може да изработи надгробен паметник от качествени материали и ще приложи невероятен стил?

Траурна агенция „Омега“ предлага изработването на най-различни красиви надгробни паметници по поръчка, както и редица други услуги, които да ви улеснят включително създаване на некролози, доставка на цветя и т.н.

Ние се съобразяваме на 100% с изискванията и желанията на нашите клиенти, за да изработим възможно най-красивия паметник, който да увековечи гробното място на скъпия за вас човек.

Желаете ли да поръчате надгробен паметник?
Очакваме да се свържете с нас, за да изготвим изгодна оферта и да уточним всички детайли.

От какво изработваме паметниците

Предлагаме най-различни материали, от които да изваяме перфектния за вас надгробен паметник:

 • Мрамор;
 • Камък;
 • Гранит;
 • Триплекс и други.

Цвят

Предлагаме широка гама от цветове за надгробен паметник, най-популярните от които са металик, черен, бордо, бял и други.

Изборът зависи изцяло от вас, като е добре да е съчетан с останалата част от гроба.

Цени

Цените варират и в повечето случаи зависят от конкретната изработка. В зависимост от заявката, цената може да се таксува като обща или според отделните компоненти и материали, чиито цени се сумират в една обща.

Форма

Формата зависи напълно от вас, като практически няма ограничения. Можем да ви изработим висок или нисък паметник, широк или тесен, с голяма, с малка или със снимка върху мозайка.

Защо да изберете надгробни паметници от „Омега“

Избор на надгробен камъкЗащото ние ще изработим възможно най-перфектният и стилен паметник, който достойно да краси гроба на непрежалимия ви близък човек.

Така всеки път, когато отидете на гроба му, за да му отдадете почит, ще имате възможност с усмивка да си спомните за всички прекрасни моменти, които ви е оставил и подарил през неговия живот.

Не правете компромис с мястото, в което вашият роднина ще прекара вечността – осигурете му паметник, който напълно достойно ще носи паметта за него във вечността.

Доверете се на погребална агенция „Омега“, която ще изработи стилен и величествен монумент за гроба на вашия близък човек.

Ако планирате покупката на готов или изграждането на персонализиран надгробен паметник на вашите близки покойници, то има някои факти, с които следва да бъдете запознати, за да се справите добре при подобна задача.

Най-често покупката на надгробен паметник се реализира от агенция за траурни услуги. Все пак редица фактори обуславят цената и други специфики на паметника.

Най-често използваните материали за изработка на паметници, отдаващи последна почит на нашите покойници са мраморът и гранитът.

Класическият подход е използването на мрамор, който е и по-евтиният вариант от двата. Той предлага добър баланс между качество, разбирайте издръжливост на времето и климата с крайна цена, която е по джоба на повечето от хората.

Гранитът от друга страна е по-скъпият от двата материала. Това е логично и с оглед по-голямата му издръжливост и здравина. Именно заради тези свои качества гранитът е по-труден за обработка и това оскъпява паметника.

Срещат се и паметници от други материали като варовик например, но те не са особено масови в България.

Цената на подобен тип възпоменателен символ може да варира в широки граници. Все пак следва да разберете, че няколко ключови фактора определят цената на крайното изделие:

 • Вложен материал за изработката – гранит, мрамор, варовик и т.н.;
 • Сложност и специфични изисквания на клиентите по отношение персонализирани детайли на конкретния паметник;
 • Размери – тривиалните фактори като размерът на самия надгробен паметник са също важно перо, което да определи крайната цена, като логично колкото е по-голям (ширина, дължина, височина), толкова е по-скъп той.

Няма унифициран стандарт за формата, но все пак масово разпространени са няколко форми, които често откриваме в гробищните паркове в София и като цяло в България.

Връзката с покойника, която искаме да подчертаем при поставянето на този символ на живота на човек е също ключова за избора на формата. Освен класическите форми, то вариациите могат да бъдат в изключително широк диапазон, включително:

 • Кръст;
 • Сърце;
 • Дърво;
 • Огън;
 • Слънце;
 • Цвете;
 • И много други в зависимост от вашето индивидуални виждания.

Отново в зависимост от желания на клиента могат да бъдат използвани различни подходи при надгробните надписи и епитафии. Най-честите варианти, които ще откриете у нас са:

 • Име на покойник;
 • Име и дати на рождение и смърт;
 • Добавяне на лично послание или епитаф, разказващ повече за живота на покойника;
 • И други според предпочитанията.

Ако желаете може да се добави и допълнителна орнаментика като например гълъб, ангел, звезда и други.

Най-често в България се добавят и редица допълнителни компоненти при изграждането и поставянето на надгробни паметници като маса, ваза, фенер, статуи, пейка и т.н.

Един изключително красив начин да демонстрирате близостта си с покойника е и да декорирате гроба с малки или големи камъчета, които формират своеобразна мозайка. Друга опция е използването на покривна плоча за гроба.

Макар през последните години масово да навлизат цветните портрети на покойниците, то черно-белите варианти си остават класика. Причината за това чернобелите снимки да са предпочитани е простият факт, че техните цветове се запазват значително повече време от тези на цветните снимки.

Все пак цветните снимки са подходящи са по-млади покойници, без време прекъснали земния си път, защото близките често предпочитат именно по този начин да виждат и усещат близките си, когато ги посещават в гробищния парк.

Още една по-нестандартна и резонно по-скъпа опция остава гравираното изображение върху самия надгробен паметник, което се отличава от масовката, когато искате да направите най-доброто за човека, дал толкова много за вас.

4.43 / 210
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.