Необходими документи за кремация:

1. Смъртен акт.
2. Разрешително за кремация - издава се от лекаря, констатирал смъртта.
3. Декларация от наследник.
4. Документ за родствена връзка.

Документите за доказателство за родствена връзка между наследника и починалия могат да бъдат:

  • акт за раждане
  • акт за брак
  • кръщелно свидетелство
  • удостоверение за наследници
  • удостоверение за семейно положение
  • удостоверение за родствена връзка

Желаете ли да изпълните последната воля на вашия близък човек да бъде кремиран и прахът му да бъде разпръснат на избрано от него място? Трябва ли ви една достъпна и в същото време достойна процедура за неговото изпращане?

Желаете ли да кремираме вашия роднина на ниска цена?
Очакваме да се свържете с нас, за да ви предложим неустоима оферта за кремация.

 

Кремирането на покойник е процес, с който неговото тяло се поставя в специална кремационна пещ, в която, при температура между 800° и 1000°С, то се изгаря напълно.

Целият процес трае между 60 и 90 минути, като задължително тялото трябва да бъде в дървен ковчег, в който не трябва да има метални или други видове части.

След процеса на изгаряне, пепелта на покойника се запечатва в урна, която след това може да се положи в гроб или урнова ниша.

Кремацията се превръща във все по-популярен избор на десетки семейства, на които се налага да кажат последно „Сбогом“ с любимия си човек. Причината е, че тези кремации са един доста евтин и достъпен, но в същото време удобен и достоен начин за изпращане на покойник.

Много хора приживе имат желанието да почиват в някое свое любимо място по света или дори на няколко места едновременно. Кремацията позволява това да се превърне в реалност, тъй като прахът на покойника може да бъде лесно и удобно разпръснат на въпросното място/места.

Защо да изберете кремации от "Омега"

Кремиране на тяло на покойникТака ще изпълните предсмъртното желание на вашия любим човек и ще му позволите да бъде на всички свои любими места наведнъж.

От друга страна урновите ниши на територията на гробищните паркове, са едно много удобно място, в което може да поставите урната на вашия близък човек и така да имате възможност да отдавате полагаемата му почит.

Ние знаем, че изборът в момент на скорошна загуба на близък човек, не е лесен, но ако покойникът сам е избрал да бъде кремиран, най-правилното решение е да изпълните предсмъртното му желание.

Траурна агенция „Омега“ предлага кремации на достъпни цени, в няколко различни пакета, които варират както в цената, така и в количеството на предоставяните услуги.

Погрижете се за любимия си човек и го изпратете по един достоен начин в отвъдния свят с кремационните услуги на траурна агенция „Омега“.

Повечето хора избират стандартния метод за погребване с ковчег. Причината е, че кремацията е все още иновативна услуга в България и се извършва в много малко помещения. Въпреки това и двете услуги са на разположение и човек може сам да вземе решение кой вариант предпочита за своя близък, който се е споминал.

За да може един покойник да бъде кремиран е нужно доказателство, че той е ваш роднина, което се представя пред лекаря, тъй като той трябва да издаде разрешително за кремиране. Също така са нужни смъртния акт и декларация, че сте наследници.

Телата могат да се кремират само в няколко специални кремационни пещи в България. Тялото се поставя в дървен ковчег, при което температура от около 1000 градуса спомага всичко да изгори и да остане само прах.

Подготовката за кремацията отнема много повече време, отколкото самата процедура. За да се извърши кремацията е нужно да се набавят всички необходими документи, след което самата процедура трае около един час. След изгарянето пепелта се поставя в урна, която може да бъде взема от роднините на починалия.

Тъй като кремацията е процес на изгаряне на тялото и крайния материал е пепелта на покойника, е задължително да изберете и закупите урна, в която да бъдат поставени останките. След това тази урна може да бъде съхранявана от вас или да наемете урнова ниша в гробищния парк, където да бъде поставена.

4.21 / 176
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.