Какво е нужно за организация на панихида - помен за починалия и погребан човек: 

 1. Сварено жито
 2. Питка - погача
 3. Червено вино
 4. СвещиОрганизиране на панихида
 5. По желание - портрет или снимка
 6. Цветя
 7. По желание - подавки, храна в зависимост от това дали се пости
 8. Ако се прави в храм - да се запази час и ден.

 

Какви услуги предлагаме?

Погребална агенция Омега предлага следните услуги при за панихида:

 • Осигуряване на всички необходими стоки - вино, жито, свещи, погача.
 • Заявка на свещеник.
 • Подсигуряване на цветя.
 • Организация на помен у дома, на гробно или урно място, в храм.
 • Кетъринг.

 

Каква е цената за организация на помен?

Стойността на услугата се определя от вида ритуал, къде е организиран и от това какви услуги са заявени.

Желаете ли да организираме панихида?
Очакваме да се свържете с нас, за да уточним детайлите и да направим подобаващ помен за вашия близък.

 

Панихидата представлява възпоминателен църковен ритуал, който се организира при навършването на определен период от смъртта на покойника.

Този период е, както следва 3, 9, 40 дена и 1 година. Ритуалът се изразява в извършването на заупокойна литургия от свещеник, като най-важната панихида е тази на 40-ия ден.

Трябва да се отбележи, че думата често се изписва като „панахида“, което е грешно. Правилното изписване е „панихида“.

Кои са най-важните събития за организиране на панихида

Траурна агенция „Омега“ организира панихиди за всякакви поводи, като в зависимост от избраната услуга, място и свещеник, цената варира.

Най-важна и значима е тази на 40-ия ден. Тогава се извършва така нареченото „приравняване“ на гроба на покойника, а опечалените роднини трябва да носят неща като хляб, вино, жито, цветя и свещи.

Ритуалът е свързан с християнското вярване, че на 40-ия ден Бог решава къде ще отиде душата на покойника до второто Христово пришествие, когато той отново ще слезе на Земята, за да съди живите и мъртвите.

Защо да изберем „Омега“ София

Ние имаме дългогодишен опит в организирането на всякакви ритуали и възпоминания свързани с кремиране или погребение на един човек.

Нашите предимства са усърдието, коректността и вниманието към детайла, с които работим, за да може да организираме възможно най-подреденото и коректно изпращане на вашия любим човек в отвъдното.

Траурна агенция „Омега“ може да ви предложи пълен пакет при организирането на църковния ритуал, от ангажирането на свещеник, до кетъринга, организацията и осигуряването на място (при нужда) за провеждането му.

Ние осъзнаваме и зачитаме християнските традиции, поради което считаме че всеки възпоминателен ритуал, какъвто е панихидата, трябва да бъде направен точно според каноните на Българската православна църква.

Така вие и вашето семейство ще сте спокойни, че душата на вашия близък ще намери покой в отвъдния свят.

Фокусирайте се върху спомена за вашия любим човек и хубавите моменти, които ви е оставил – ние ще се погрижим за всичко друго. Ние сме не просто агенция за траурни услуги в София, а и силна опора в подобни времена на скръб и тъга.

Организацията на панихида се извършва, когато се прави помен на починал човек. Това е християнски обичай, който е известен и се практикува в почти цяла България.

В различните краища на България има определени разлики в това как се организира една панихида. В София обикновено са нужни жито, питка, червено вино и свещи. По желание могат да се занесат цветя, други лакомства, снимка на покойника.

Поменът се организира определен брой дни след настъпване на смъртта, като най-почитаните дни са 3,9,40 ден, половин и една година. Ритуалът обикновено се извършва от свещеник, но понякога семейството се събира в тесен кръг, за да изкаже почитта към починалия човек.

Цената зависи от няколко главни фактора, които включват осигуряване на свещеник, брой хора, които ще присъстват и дали ще бъде пълна и комплексна програма това събитие. Колкото по-мащабно и включващо по-голям брой хора, толкова по-висока би била стойността.

Да, можем да осигурим кетъринг услуги, ако организирате по-мащабен помен, който включва голям брой хора. За целта - свържете се с OmegaFuneral.com, за да обсъдим детайлите.

3.43 / 423
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.