Избор на ковчег за погребениеИскате ли да изпратите в стил вашия любим човек в последния му земен път? Желаете ли да му осигурите едно прощално изпращане, което адекватно да отразява неговия живот, постижения и любов, която ви е отдал?

Ковчегът е един от основополагащите елементи на едно погребение. Той ще е последното и вечно място за покойника, в което той ще прекара вечността. Поради това той заслужава ковчег, който да отговаря на неговата стойност като човек, а защо не и подходящ надгробен паметник.

Погребална агенция „Омега“ предлага голямо разнообразие от ковчези, които могат да бъдат закупени както поотделно, така и като част от цялостен пакет за погребение.

Материали за изработка на ковчези

Ковчезите, които предлагаме могат да бъдат изработени от няколко материала:

  • Пресован картон;
  • ПДЧ (плоча от дървесни частици);
  • MDF (Medium Density Fiberboard);
  • Както и масивно дърво.

Цени

Цените варират в зависимост от материала за изработка, като вървят от най-евтини към най-скъпи в следната последователност – пресован картон, ПДЧ, MDF, масивно дърво.

Искате ли да поръчате ковчег на ниска цена?
Свържете се с нас, за да ви предложим каталог с различни модели и да изготвим най-добрия вариант.

Цвят

Изборът е изцяло на близките на покойника, като цветът също може да варира в няколко нюанса, най-често бяло, черно, бордо и др. Като допълнение към ковчезите могат да се закупят и драперии.

Форма

Предлагаме най-различни допълнения и орнаменти към външния вид на ковчега, който по принцип е в стандартна форма.

Ковчезите са предварително подготвени и могат да се доставят в рамките на деня. Предлагаме и възможност за изработка по поръчка.

Защо точно нас

Независимо от материала, цвета и дизайна, ковчегът е изключително важен елемент от едно погребение. Той ще играе ролята на последен дом за покойника, а и като място в което всеки ще отдаде последната си почит и ще положи цветя в знак на уважение.

Знаем, че моментът на последно сбогом с вашия любим човек може да е труден, затова го направете както трябва – няма да получите втори шанс.

Изборът на ковчег ще осигури нужното уважение към вашия близък, за да може той спокойно да се пренесе в отвъдния свят и да почива в мир.

Изборът на ковчег е свързан най-вече с цената и дали имате специфично желание за уникален дизайн от гледна точка на орнаменти. Предлагат се евтини модели, изработени от талашит, както и изключително здрави модели от масивно дърво.

Изборът, който се прави ежедневно от стотици хора, трудно би могъл да бъде определи кой ковчег е най-добрият. За някои хора най-добрите модели са най-евтините, а за други - точно обратното. Някои хора държат на орнаменти и детайли по ковчега, докато други не се интересуват от тях. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания.

Цената на ковчезите варира значително, като може да срещнете на пазара модели от около 100 лева и да достигнете до предложения за над 1000 лева.

Обикновено в траурните фирми има на разположение каталог със снимки на ковчези, на база на който може да вземете решение какъв модел желаете да закупите. Ще видите артикули от различен тип дърво, както и в различен цвят. Изборът е огромен, буквално.

Срокът за доставка зависи от това какъв модел сте избрали. По-масовите модели, които са сред най-поръчваните на пазара, обикновено са налични и бихте могли веднага да вземете такъв модел. Моделите, които са по-специално обработени или в случай, че желаете да направите поръчка за индивидуален дизайн на ковчега, биха довели до забавяне, което може да бъде като време - от няколко дни до седмица.

4.29 / 216
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.