Изготвяне на документи при смъртЗагубили сте близък човек? Не сте запознати с изискванията и документацията при организиране на погребение? Имате нужда от помощ и консултация във връзка с издаването на документи като смъртен акт и други?

Траурна агенция „Омега“ е тук, за да ви помогне и да ви спести неприятния момент с оформянето на всичката нужна документация при току що починал човек.

Ние предлагаме пълна консултация и дори изваждане на всички нужни документи, които включват:

  • Смъртен акт;
  • Съобщение за смърт, издадено от лекар;
  • Удостоверение за наследници;
  • Други.
Желаете ли съдействие за издаване на документи?
Можем да ви предложим изгодна оферта да се погрижим вместо вас за набавянето на нужните документи.

Колко сa административните такси

Това е важен, макар и не особено приятен, въпрос. При смъртта на един човек се дължат административни такси към общината, в която той има местожителство (в случая Софийска община).

В повечето случаи административните такси са между 200 и 300 лева, като от особено значение е дали покойникът ще бъде погребан в общинско или частно гробище.

Ние сме готови да ви съдействаме при всякакви възникнали въпроси и неясни моменти около документацията, както и да ви отменим напълно в тази неприятна и досадна задача, в случай че пожелаете.

Защо да изберете траурна агенция „Омега“ за издаването на документи

Защото ние сме лицензирана агенция, която от години наред извършва погребения, услуги по кремиране и всички свързани с тях процедури, поради което сме напълно запознати със законовите изисквания и документацията, нужна при погребването на един човек.

Обработването на документация е само една част от дейностите, които предлагаме при извършване на погребения, но в същото време е много съществена такава. Без документи нищо друго от погребалния (или кремационен) процес няма да бъде възможно.

Организацията на едно погребение и изваждането на нужните документи е сериозна и нелека задача, поради което ние вярваме, че не трябва да бъде възлагана на близките на току що споминалия се човек. Това е време за скръб и тъга, а не за административни тегоби.

Поради това ние сме тук, за да свалим това бреме от плещите ви, които така или иначе вече се натоварени с тежестта от загубата на близък човек. Доверете се на Траурна агенция „Омега“ – ние ще свършим трудната работа вместо вас!

Смъртта води до трагична загуба и свръх емоционални моменти, но за жалост институциите изискват в този момент да се оформят всички нужни документи, за да се информират държавните инсититуции за тази гибел. Наследните трябва да си набавят сами или с помощ на погребална агенция следните документи:

  • Съобщение за смърт, което се издава от лекар;
  • Смъртен акт от общината;
  • Удостоверение за наследници от общината;
  • Всеки друг необходим документ.

В закона са посочени административните такси, които се събират в този момент, като в най-значителна степен са тези, които са във връзка с предстоящото погребение или кремация. В София таксите са около 200-300 лева в зависисмост от това дали и къде ще бъде погребано починалото лице - в общинско или частно гробище, дали ще се ползва урнова ниша за съхранение на нишата и т.н.

Не. Тъй като подобни моменти са силно емоционални, понякога на роднините не е възможно да обхождат институции и да събират документи. Именно в подобни ситуации се използват услугите на погребални фирми, които да придобият всеки нужен документ.

При нужда от съдействие, потърсете агентите в погребална агенция Омега.

Смъртният акт е най-важния документ, защото той доказва, че починалия вече не е сред живите хора. Той представа да присъства като гражданин в България, не се осигурява, не получава заплата или пенсия. Смъртният акт е документът, който се използва пред всяка една институция, за да се прехвърли собствеността на починалия върху негов близък роднина.

Всеки близък роднина на починалото лице може да се възползва от отпуск при сключен трудов договор. Работодателят е длъжен при изявено желание от страна на лицето, да го освободи за 2 работни дни. Когато вестта за смърта е получена по време на работния ден, лицето има право да се възползва от правото си на отпуск през следващите два работни дни.

4.48 / 185
Нуждаете ли се от услугите на погребална агенция в София?
Очакваме да се свържете с нас при възникнал въпрос за консултация и за да се възползвате от изгодните ни оферти за погребение или кремация.