7 съвета при избор на агенция за погребения в София

Изборът на агенция за погребения и траурни услуги в София най-често се случва, когато настъпи неприятен повод. Истинска рядкост е, когато хората планират погребение предварително, ясно давайки си сметка, че това е част от самия живот. Често в такива моменти нямаме време да се информираме обективно и прибързваме с решенията си.

Тази публикация има за цел да ви информира за 7 ключови аспекта, които да имате предвид при избор на фирма, за да не се притеснявате за тривиални неща в последния момент, разчитайки, че екипа на агенцията ще ги реализира.

1. Информирайте се за цената

Информираността не винаги е толкова времеемка колкото очакваме, ако задаваме правилните въпроси на агенцията, на която сме се спрели. Добра практика е преди да звъннете или пишете на фирмата да си запишете няколко въпроса, които да зададете преди да платите за услугата, сред които:

  • Колко е крайната цена на услугата;
  • Какво включва услугата в своята цялост;
  • Има ли допълнителни плащания и такси;
  • Какво е необходимо от ваша страна като документи;
  • И т.н.

Задаването на точните въпроси ще ви помогне да направите бърз, но същевременно не първосигнален избор.

2. Проучете агенцията, която избирате онлайн

Преди да се доверите на дадена фирма за траурни услуги в София, то е добре да видите дали няма негативни мнения за нея в Интернет.

Това можете да направите лесно само като потърсите името на агенцията в Google или друга търсачка и разгледате първите 2-3 страници на резултатите за обратна връзка от хора, възползвали се от услугите й.

3. Попитайте за спецификата според изискванията си

Ако желаете по-луксозен ковчег или кремиране на покойник, то е добре да уточните това с погребалния агент, за да имате ясна представа какво предстои и дали фирмата предлага подобни услуги. Най-често сред тях може да бъдат:

  • Репатриране на покойник от чужбина;
  • Избор на специфичен модел ковчег или материал, от който той да бъде изработен;
  • Дали имат нещата, на които държите в наличност или ще отнемат допълнително време;
  • И други.

4. Документация и смъртен акт

Едно от най-полезните неща, за които една агенция може да ви консултира е необходимата документация, която трябва да представите.

Не се притеснявайте да задавате такива въпроси, за да имате повече информация и да можете да планирате по-ефективно целия процес на погребението и съпътстващите го дейности.

5. Бъдете наясно с желанията си

Ако желаете нещо изключително конкретно за вашите близки, които вече не са на този свят, то важна част от процеса е да сте наясно със себе си и желанията си. Не поставяйте агенцията в затруднена ситуация в последния момент, най-малкото защото това може да повиши цената.

6. Пакетите

Много агенции предлагат пакетни услуги.

Подобно на т. 1 по-горе е важно да сте 100% наясно какво включват тези пакети като ангажимент от страна на фирмата, за да не останете неприятно изненадани впоследствие, защото сте избрали най-ниската цена.

7. Какъв тип услуга да изберете

Ако покойникът е нямал специфично желание приживе, то може да се запознаете с различните опции, предлагани от фирмата. Една доста актуална тенденция е кремирането на покойници, която освен всичко останало се оказва и доста по-евтина от стандартното погребение, където разходите често се оказват доста по-високи от очакваното.

Надяваме се да сме ви помогнали в този труден момент за вас и вашите близки и да сме ви помогнали да направите по-информиран избор, които да отговори на крайните ви очаквания.

5.00 / 1